Festivaalit ovat mahtavia kokemuksia ja jokaisen kannattaakin vähintään kerran elämässä käydä edes jollain festivaalilla, oli kyse sitten musiikista, ruoasta tai katutaiteesta. Festivaalien hinnat saattavat kuitenkin valitettavasti nousta melko korkeaksi ja varsinkin, jos suunnittelee kiertävänsä useampia, voi budjetti olla tiukilla. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä siihen, kuinka omia festivaalielämyksiä voi rahoittaa helposti ja miten budjetointi onnistuu niin, että rahan puute ei nouse omien unelmien esteeksi.

Osa-aikatyö

Helpoin tapa ansaita lisää rahaa on luonnollisesti osa-aikatyö. Tämä on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun kokee, ettei omasta työstä saatu palkka riitä rahoittamaan omia menoja. Osa-aikatyössä kannattaa huomioida tarkasti kuitenkin verotus. Mikäli tulot ylittävät tietyn rajapyykin, jää loppujen lopuksi nettona käteen niin vähän, ettei työn tekeminen ole enää järkevää. Osa-aikatyön budjetoinnilla ja järkevällä säästösuunnitelmalla voi kuitenkin rahoittaa oman lomansa niin, ettei budjetti ylity.

Kulujen karsiminen ja lainojen yhdistäminen

Kun on tarkoituksena säästää rahaa, kannattaa aina ensimmäisenä miettiä, onko itsellä ylimääräisiä kuluja, joita voi karsia. Mahdollisesti maksat liikaa puhelinliittymästä tai palveluista, joita et koskaan edes käytä. Myös omat lainat kannattaa tarkistaa, sillä niiden korot saattavat muodostaa merkittävän osan kuukausibudjetista. Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa säästää ja parhaimmillaan ylimääräistä käyttörahaa jää tämän keinon avulla jopa satoja euroja vuodessa. Tällaisella summalla rahoittaa jo useamman festarireissun tai yhdet isommat festarit ulkomailla.

Omaisuuden myyminen

Lähes meille kaikille kertyy usein erilaista omaisuutta, jota emme tarvitse. Mahdollisesti sinulla on auto, jota et juuri koskaan käytä, tai juoksumatto lojuu kotona lähinnä vaatetelineenä. Tarvitsetko todella kalliita design-astioita, jotka suurimman osan ajasta keräävät pölyä kaapin perällä. Monilla on olemassa tällaista arvokkaaksikin hinnoiteltavaa omaisuutta, jota myymällä voi tienata parhaimmillaan tuhansia euroja. Tavaroiden myyminen onkin näppärä tapa kerryttää säästöjä. Tavaroiden tilalle saat puolestaan aineetonta omaisuutta, eli festarielämyksiä, joiden muisto voi säilyä mielessä eliniän!