Kuinka moni festarikävijöistä tuumaa tukkaansa suunnatessaan tapahtumaan?

Ulkoilmafestivaalit ovat musiikin rakastajille paras keino nauttia Suomen kesästä, ystävien seurasta ja mielimusiikistaan. Tämä pyhä kolminaisuus takaa viihtyvyyden, mutta festivaaliolosuhteet saattavat toisinaan olla monin tavoin haasteellisia. Tällä kertaa kyse ei ole yllättävistä sääilmiöistä, eikä anniskelualueen jonoista tai saniteettialueen siisteydestä, vaan hiuksista.

Hoida hiukset festarireissullakin

Festivaalipäivän aikana virtaa vähintään hiki. Parhaassa tapauksessa aurinko porottaa täydeltä taivaalta tuntikausia ja varsinkin hevifestareilla moshpitissä hiki puskee taatusti pintaan. Hiukset rasvoittuvat, altistuvat UV-säteilylle ja muutenkin olo voi hyvän festaripäivän jälkeen olla melko ryvettynyt. Riippuu paljolti majoittumismuodosta, kuinka siistiytyminen onnistuu esimerkiksi kolmipäiväisten festivaalien aikana. Hyvän hiustuotesarjan ansiosta festarikansan päänahat, kuontalot ja mielet voivat paremmin. Tämän takaa Nioxin, jonka laaja tuotesarja on kuin suunniteltu monituhatpäisen festarikansan hoitamiseen vaikkapa Suomen suosituimmassa raskaan musiikin tapahtumassa, Tuska Open Air- festivaaleilla. Hyvillä hiustuotteilla saadaan esimerkiksi värjätyille hiuksille suoja haalistumista vastaan ja kuontalo kestää kovankin festarimeiningin. Myös hilseetön headbangaus eli hiusten heiluttaminen musiikin tahdissa ilman hilsepilveä on taattu. Kuivashampoo auttaa siistiytymisessä silloin, kun peseytymismahdollisuudet ovat rajalliset.

Tukka kuntoon Tuska-festareille!

Tuska Open Air- festivaali on Helsingissä järjestettävien tapahtumien kansainvälisimpiä vetonauloja. Kolmepäiväinen raskaan musiikin tapahtuma kerää kaupunkiin huomattavan määrän pitkähiuksisia kotimaan musiikkimatkailijoita. Suomen kulttuuri-imagon kannalta Tuskalla on merkittävä rooli ulkomaita myöten. Festivaali toimii myös korvaamattomana ponnistuslautana kotimaisille yhtyeille, sillä Tuska Open Air on keskeisin tapahtuma raskaan rockin ja metallimusiikin kentällä. Esiintyjien tasokkuudesta pidetään tarkasti kiinni, eikä Tuskan lavalle pääseminen ole todellakaan helppo tehtävä. Vaikka kyseessä olisi sunnuntaipäivän ensimmäinen esiintymisvuoro väsyneelle festarikansalle, kiinnitys Tuskan esiintyjäkaartiin tuo yhtyeelle sekä näkyvyyttä että uskottavuutta. Monet bändeistä mainitsevatkin Tuskassa tai siihen liittyvissä klubi-illoissa soittamisen yhdeksi tärkeimmistä meriiteistään.

Hiustenlähtöön löytyy apua

Hiukset eivät ole vain festivaaliyleisön ylpeyden aihe tai päänvaiva, sillä esiintyvillä artisteilla ulkoisella habituksella on merkitystä yhtyeen imagon kannalta. Joskus hiustenlähtö aiheuttaa itsetunto-ongelmia. Sopivat hiustenhoitotuotteet saattavat auttaa ylläpitämään hiusten kuntoa ja parhaassa tapauksessa lisäävät hiusten kasvua. Kun hiukset ovat kunnossa, itsetuntokin on parempi. Ei ole hevaria kuitenkaan karvoihin katsominen. Tärkeintä on, millainen persoona karvapehkon tai kaljun alla lymyilee.

Heviletit heilumaan jälleen kesällä 2021

Korona kouraisi hevitantereen metalli-ihmisten alta, kun Tuska Open Air 2020 jouduttiin perumaan hallituksen linjauksen mukaisesti. Tuska on jo julkaissut ohjelmistonsa kesälle 2021. Nähtäväksi jää, lukeutuuko esiintyjiin muun muassa DIRT-yhtye, joka olisi tehnyt Tuska-debyyttinsä kesällä 2020.

Toivottavasti tulevina vuosina Tuskassa nähdään sellaisiakin yhtyeitä kuten ruotsalainen black metal- yhtye TheTrueOrcus, Saksan Leipzigistä ponnistava Lumberhead, kotimainen thrash metal- bändi Mangled Hands sekä progressiivista metallia soittava Keoma, jonka nykyinen vokalisti Katri Hiovain-Asikainen tuo puhtaalla laulullaan mieleen Anneke Van Giersbergenin parhaimmillaan.