Uudet korona-aallot, matkustusrajoitukset sekä alati muuttuvat ohjeet ja säädökset ovat saaneet jopa festarikansan innon laantumaan. Vuosikausia maailman festareita kiertäneiden konkareiden innostus tulevia festareita kohtaan on saattanut lopahtaa täysin, sillä jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa monet eivät yksinkertaisesti uskalla ostaa festarilippuja tai varata majoituksia, sillä tapahtumia rajoitetaan ja perutaan jatkuvasti. Lisäksi monilla on huolena festarien tartuntariski, vaikka monissa tapahtumissa koronapassi onkin ollut jo tiiviissä käytössä.

Festarien aika ei ole vielä täällä

On sanomattakin selvää, että festarien taika on kärsinyt koronan aikana paljon. Muutamia festareita on ehditty järjestää niin Suomessa kuin muualla Euroopassa, mutta aivan yhtä monta on peruttu tai aikatauluja siirretty hamaan tulevaan. Monet festarilippujen ostajat kamppailevat edelleen saadakseen hyvitystä perutuista festareista, mutta rahat ovat tiukasti kiinni olemattomissa lipuissa festareille, jotka tullaan järjestämään – joskus.

Tulevia festareita odoteltaessa festarikansa voi onneksi pitää yllä festaritunnelmaa vaikkapa järjestämällä omat minifestarit kotona. Näihin minifestareihin ei tarvitse erillisiä lippuja varata! Festaritunnelmaan on mahdollista virittäytyä monella eri tavalla, mutta varmasti kaikkein tärkein osa kotifestareita on tietysti musiikki, ja musiikkia varten tarvitaan laadukas kaiutin. Jos kotoasi ei vielä tällaista entuudestaan löydy, suosittelemme jatkamaan lukemista, sillä tässä artikkelissa jaamme sinulle muutamia vinkkejä laadukkaan Bluetooth-kaiuttimen valintaan. Oikeanlaisella Bluetooth-kaiuttimella saat aikaan kaikkien aikojen minifestarit!

Näin valitset laadukkaan Bluetooth-kaiuttimen

Päädyit sitten valinnassasi mihin tahansa Bluetooth-kaiuttimeen, löydät sen osoitteesta https://www.tekniikkaosat.fi/ varmasti edulliseen hintaan. Nopean toimituksen avulla tilaat Bluetooth-kaiuttimen suoraan vaikkapa kotiovellesi hyvissä ajoin ennen tärkeää päivää. Voit tilata helposti tuotteita myös laskulla, eli voit vastaanottaa ja tarkastaa tuotteen kunnon ennen maksua. Tämän lisäksi voit maksaa tilauksesi heti tai pilkkoa laskun pienempiin kuukausieriin ja maksaa omaan tahtiin.

Laadukkaan Bluetooth-kaiuttimen valinnassa ei kannata aivan ensimmäiseksi tuijottaa hintaa. Tärkeintä on löytää kaiutin, joka vastaa parhaiten omaa käyttötarkoitusta. Jos aiot esimerkiksi järjestää kotifestarit ulkotiloissa, tällöin Bluetooth-kaiuttimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi akunkestoon ja siihen, onko kaiutin vedenkestävä.

Mitä äänenlaatuun ja sen voimakkuuteen tulee, koolla on tietysti jonkin verran merkitystä, mutta ei suinkaan niin paljon kuin mitä aluksi voisi kuvitella, sillä markkinoilta löytyy tänä päivänä myös kompakteja Bluetooth-kaiuttimia, joista varmasti lähtee ääntä. Jos kotifestarit aiotaan järjestää esimerkiksi kerros- tai rivitalossa, tällöin toki naapurien kotirauha kannattaa pitää mielessä. Väljissä ulkotiloissa järjestettäviin minifestareihin käy puolestaan jykevämmällä bassolla varustettu kaiutin. Joissakin kaiuttimissa on myös sisäänrakennettuja valo- tai väriefektejä, jotka tuovat varmasti oman lisänsä kotifestareille.

Bluetooth-kaiuttimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen Bluetooth-versioon, jolla kaiutin on varustettu. Kaikkein uusimmista kaiuttimista voi todennäköisesti löytyä jo Bluetooth 5.0 tai 5.2, jotka ovat edeltäjiään nopeampia ja joissa on myös parempi kantavuus. Tämä toki näkyy myös kaiuttimen hinnassa.

Uudemmilla Bluetooth-versiolla voit myös liittää useamman laitteen samaan Bluetooth-yhteyteen, ja tästä ominaisuudesta voikin olla suurta etua sellaisilla kotifestareilla, joissa useampi osallistuja haluaa soittaa musiikkia omasta puhelimestaan. Yleisesti ottaen myös tätä vanhemmat versiot, kuten Bluetooth 4.1 tai 4.2, riittävät hyvin kotifestareiden järjestämiseen, sillä niiden kantavuus on silti useamman kymmenen metriä.