Kesä on tunnetusti festivaalien aikaa ja Suomen tarjonta onkin vertaansa vailla. Valoisat kesäillat yhdistettynä hyvään musiikkiin ja tunnelmaan onnistuvat yleensä viemään mukanaan pidättyneemmätkin juhlijat. Jos Suomen festarit tuntuvat kuitenkin jo kolutuilta tai kaipaa vielä enemmän, voi tästä artikkelista lukea maailman tunnetuimmista festivaaleista. Lippujen hinnat vaihtelevat kohteittain, mutta miettiessä esimerkiksi syntymäpäivä- tai isänpäivälahjoja, voi festarilippu olla erinomainen vaihtoehto.

Roskilde

Roskilde on suomalaisen näkökulmasta lähellä, sillä se järjestetään Tanskassa Kööpenhaminan lähettyvillä. Roskilde on yksi Euroopan suurimmista festivaaleista. Se järjestetään yleensä kesä-heinäkuun vaihteessa. Esiintyjiä on mahdollista katsella jopa 8 eri lavalla ja useita eri musiikkityylejä on edustettuna. Roskilde on tunnettu myös siitä, että sen järjestelyissä on panostettu yleisön viihtyvyyteen, mikä voikin olla osasyynä siihen, että tapahtumassa vierailee vuosittain jopa 100 000 kävijää. Roskilden festivaali on toiminut myös ikkunana uusille artisteille ja festareiden järjestäjät panostavat siihen, että tunnettujen esiintyjien lisäksi lavoilla nähdään myös tuoreita kasvoja.

Tomorrowland

Tomorrowland on Belgian Boomin kaupungissa järjestettävä elektronisen musiikin festivaali, joka on erityisesti viime vuosina noussut yhdeksi Euroopan kuumimmista konemusiikkifestivaaleista. Tomorrowland panostaa erityisesti näyttävyyteen ja tapahtumassa vieraileva voikin nähdä mitä hienoimpia koristeita ja erikoistehosteita. Tapahtuma kestää yli viikon ja siellä käy noin 400 000 vierailijaa.

Coachella

Coachella Valley Music And Art Festival on Yhdysvalloissa, Kalifornian Coachella Valleyssä järjestettävä tapahtuma. Festivaali järjestetään Coloradon aavikolla ja se painottuu nimensä mukaisesti musiikkiin ja taiteeseen. Coachella ei siis ole pelkkä musiikkitapahtuma, vaan siellä käydessään voi nähdä myös erilaisia live-performansseja ja installaatioita. Esiintyjäskaala Coachellassa on hyvin laaja ja lähes kaikkia genrejä on tarjolla. Musiikkia soitetaan useilla eri lavoilla lähes jatkuvasti. Coachella järjestetään jo huhtikuussa ja se onkin mahdollisesti loistava tapa aloittaa festarikausi. Lisäksi aavikon kuumuus ei vielä keväällä tunnu sietämättömältä.

Isle of Wight

Isle of Wight -festivaali pidetään Englannin Newportissa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Isle of Wight -saarella. Tämä festari järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1966, mutta sen järjestäminen kiellettiin jo vuonna 1970. Isle of Wight elvytettiin kuitenkin uudelleen henkiin vuonna 2002. Tällöin tapahtumaan osallistui noin 8000 ihmistä, mutta sen jälkeen se on kasvanut vuosittain isommaksi ja nyt tapahtumassa vierailee jopa 70 000 ihmistä neljän päivän aikana. Esiintyjälista painottuu brittiyhtyeisiin, mutta muitakin artisteja on nähtävissä.

Sziget

Elokuussa Budapestissa, Unkarissa järjestettävä Sziget-festivaali on yksi Euroopan suurimmista. Se kestää viikon ja siellä on satoja esiintyjiä. Sziget on erittäin kansainvälinen festivaali, joka vetää kävijöitä ympäri Eurooppaa ja muiltakin mantereilta. Esiintyjälista oli aiemmin painottunut raskaaseen rock-musiikkiin, mutta nykyään mukaan mahtuu myös kevyempää musiikkia. Szigetissä on kävijöitä lähes 400 000. Se on melko myöhäisen ajankohtansa vuoksi myös hyvä päätös festarikesälle.

Øyafestivalen

Norjassa järjestettävä Øyafestivalen on niin ikään loppukesän iloja. Se järjestetään Oslossa ja on yksi Norjan suurimmista tapahtumista. Øyafestivalenin esiintyjälista on melko vaihteleva ja sieltä löytää helposti jokaiselle jotakin. Festivaali kestää 5 päivää ja sinne pääsee helposti esimerkiksi lentämällä Helsingistä Osloon. Tapahtumassa käy vuosittain noin 80 000 vierailijaa.