Vaikka festivaalit yleensä yhdistetäänkin musiikkifestivaaleihin, myös muita festivaaleja järjestetään Suomessa runsaasti. Esimerkiksi elokuva- ja teatterifestivaaleja pidetään useilla paikkakunnilla. Tunnettuja suomalaisia elokuvafestivaaleja on esimerkiksi Sodankylän elokuvajuhlat , DocPoint ja Tampereen kansainväliset elokuvajuhlat.

Koska Suomi on lukuisien festivaalien maa, pystyn tässä lyhyessä artikkelissani esittelemään ainoastaan muutaman. Yksi mielenkiintoisimmista Suomen elokuvafestivaaleista on Sodankylän elokuvajuhlat, jota pidetään yhtenä ainutlaatuisimmista elokuvafestivaaleista maailmassa. Festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1986 alkaen, ja sen suosio on yhä erityisen merkittävää. Toinen suosittu filmifestivaali on Helsingissä järjestettävä DocPoint, joka nimensä mukaisesti on erikoistunut dokumenttielokuviin. Kyseessä on Suomen ainoa dokumenttielokuviin erikoistunut festivaali.

Tampereen elokuvajuhlat sen sijaan on erikoistunut lyhytelokuviin, ja se onkin Pohjoismaiden vanhin ja suurin lyhytelokuviin erikoistunut festivaali. Ensimmäinen festivaali pidettiin vuonna 1970. Kansainvälinen festivaali houkuttelee vuosittain noin 30 000 ihmistä ympäri maailmaa Tampereelle. Festivaaleilla näytetään satoja niin kotimaisia kuin ulkomaalaisia elokuvia.

Niin ikään Tampereella järjestetään vuosittain teatterifestivaalit, Tampereen teatterikesä. Tampereen teatterikesä perustettiin vuonna 1968, jolloin Suomessa eletttiin muutoksen aikaa kulttuurin saralla ja myös laajemmin yhteiskunnassa. Tampereen teatterikesä on laajentunut tästä hyvin voimakkaasti ja siitä onkin tullut yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä teatterifestivaaleista. Muita tunnettuja teatterifestivaaleja järjstetään muun muasa Imatralla, Oulussa järjestetetään vuosittain kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali.